Kun inspiraationa on paperi

 

Suunnittelija ja opettaja Janne Høgshøj rakastaa paperia yli kaiken.

– Valitse oikea paperi oikeaan tarkoitukseen, julistaa Danish Connectionin johtaja Janne Høgshøj, tanskalainen suunnittelija, puhuja ja paperilähettiläs. Janne on paperin puolestapuhuja, joka uskoo siihen, että painetulla sanomalla on merkitystä. Hän pitää Helsingin Sign, Print & Pack -messuilla paperinäyttelyn, jossa on lukuisia malleja ja näytteitä erilaisista papereista. Rakkaus papereihin on vienyt Jannea eteenpäin urallaan ja hän on ansainnut paikkansa tanskalaisena paperikuningattarena. Nyt hän haluaa inspiroida suunnittelijoita ja markkinoijia kannustamalla heitä esimerkkien avulla käyttämään erilaisia papereita erottuviin printteihin.

– Printti on kokemuksena ainutlaatuinen eikä sitä voi verrata mihinkään muuhun. Se on jotain, jota voi tunnustella. Lisäksi se välittää viestin – visuaalisen ja tekstuaalisen sanoman. Tarinankerronnan kannalta on tärkeää, että valitsee oikean paperin oikeaan tarkoitukseen. Miten valinta sitten onnistuu, jos papereista ei ole tarpeeksi tietoa, kysyy Janne ja haastaa tutustumaan papereihin.

Janne kertoo, että Sign, Print & Pack -messut ovat juuri oikea ympäristö jakaa papereihin liittyviä mahdollisuuksia suunnittelussa ja kerronnassa. Markkinoijan on tärkeä oivaltaa, että erottuvuus printissä syntyy valitsemalla siihen oikea paperi ja oikea painotalo.

Janne on kerännyt paperinäytteitä yli 40 vuoden ajan ja työskennellyt Papyruksella useita vuosia. Sign, Print & Pack -messuilla hän esittelee muun muassa luovia papereita, joita ns. superbrändit käyttävät sekä erilaisia paperilaatuja paperin suunnittelijoilta: taidepainopapereita, ekologisia papereita, monivärisiä papereita sekä kohokuvioituja papereita.

– Tiesitkö, että on olemassa paperia, jossa on olutta ja aitoa hopeaa, kysyy Janne.

– Haluan inspiroida niin painotaloja, printin ostajia, suunnittelijoita kuin mainostoimistoja ja näyttää mitä kaikkea paperilla voi tehdä, kun valitsee oikean laadun.

– Ja muista, kun tietokone on sammutettu, paperi on edelleen pöydällä. Annetaan paperin puhua, kiteyttää Janne ja toivottaa tervetulleeksi näyttelyynsä Sign, Print & Pack -messuille Helsinkiin maaliskuussa 2020.